Омега 3 ненаситени мастни киселини - защо Арктическо море?

Форевър Арктическо море – по-добрата хранителна добавка с Омега3 ненаситени мастни киселини

Знаете ли как да избирате добавки с Омега 3 ненаситени мастни киселини? На какво трябва да обръщате внимание при избора на добавки с Омега 3, така че да получите максимален резултат от употребата им за подобряване и съхраняване на вашето здраве?

В тази статия ще разкажа за хранителната добавка с Омега 3, която се казва Форевър Арктическо море и в детайли ще обясня защо тя е много по-добра от подобни хранителни добавки на пазара. И така, добавката Форевър Арктическо море (накратко ще я наричам ФАМ) се произвежда от американската компания Фореър Ливинг Продъктс. Предтавлява капсули, съдържащи ултрачисто Омега 3 натурално рибно масло, масло от калмари, зехтин с високо олеиново съдържание и витамин Е.

Съществуват 10 различни киселини, които влизат в групата на омега 3 мазнините. Нас ни интересуват две от тях. Ейкозапентаенова киселина (ЕРА) и Докозахексаенова киселина (ДНА). Значението на тези две киселини ДНА и ЕРА за здравето на човека е медицински доказано.

-      Намаляват риска от сърдечно – съдови заболявания

-      Профилактика на онкозаболяванията

-      Профилактика на загубата на тегло при онкоболните

-      заболявания на очите

-      психични, психиатрични и психологични заболявания

-      при стрес, депресии, намаляване на чувството на тревожност и страх

-      при бременност и кърмене

-      за увеличаване на мускулната маса

-      при акне

-      подкрепят мъжкото репродуктивно здраве

-      подпомагат нормалното развитие на мозъка и очите на бебето

-      подобряване на паметта при здрави хора

-      при деменция (старческо слабоумие)

-      при пародонтоза

-      задух (недостиг на въздух)

-      регулиране на телесната мазнина

-      синдром на Рейно, муковисцидоза,

-      хронична умора и отпадналост без причина

-      хиперактивност и др.

Нашият организъм се нуждае практически при всички случаи от ДНА и в по-малка степен от ЕРА. И двете киселини са изключително важни за нашите клетки.

Нека разгледаме състава на ФАМ.

В нея съотношението на ДНА : ЕРА = 1:1. Това означава, че в ФАМ има значително повече количество ДНА в сравнение с останалите добавки с Омега 3 на пазара. Защо това е важно? ДНА не се синтезира от човешкия организъм, трябва да я набавяме отвън. От друга страна, в повечето случаи за решаване на проблемите със здравето ни, потребността от ДНА е по-голяма от ЕРА. А достъпността ѝ от храната е по-малка в сравнение с ЕРА.

Как Форевър направи възможно това количество на ДНА? На първо място това е добавеното масло от калмари, в което ДНА се явява преобладаващо. Второ, за суровина се използва риба от студеноводни източници. Използвана е дива риба, от естествената ѝ среда на обитание. Чували сте твърдението „Ние сме това, което ядем“. То има непосредствено отношение и към рибата. Рибата в моретата и океаните се храни с морски водорасли и мекотели, а всички те са източници на Омега 3. И в месото на тези риби ще се съдържа много Омега 3. В сравнение с рибите, които човек отглежда в изкуствени водоеми и се храни с храна на основата на зърно, царевица, соя, които са източници на Омега 6, а не на Омега 3. Затова и в месото на тази фермерска риба има много повече Омега 6 и много по-малко Омега 3.

С какво още се отличава ФАМ? Тя е напълно безопасен продукт. В нея няма диоксин и полихлорирани бифенилни съединения, които са устойчиви органични замърсители с много високи нива на токсичност. Във ФАМ имаме рибно масло (Fish oil), а не рибна мазнина, която се извлича от черния дроб на треската (Cod Liver Oil). Мастните киселини във ФАМ са получени от мускулите на рибата, а не от дроба. Каква е разликата? Разликата е в това, че дроба е орган за детоксикация, т.е. орган в който се задържат всички токсини попадащи в организма на рибата, така както е и при човека. Повечето от вас знаят за неблагополучното екологично състояние на моретата и океаните, затова рибното масло е много по-безопасно от рибната мазнина. Освен това ФАМ е направена от риби, които не са хищници и не задържат токсини в тялото си. За суровина на рибното масло на ФАМ се използва дива риба, от студеноводни, контролирани водоизточници, нивото на замърсяване на които е много по-малко в сравнение с рибата, растяща в рибните ферми и изкуствените водоеми.

Безопасността и безвредността на ФАМ са обусловени от това, че суровините преминават количествени и качествени тестове в собствените лаборатории на компанията – производител, които са оборудвани по последна дума на техниката.

ФАМ притежава още една много важна особеност, която я отличава от останалите хранителни добавки с Омега 3. ФАМ е безопасна по отношение на предозиране с вит. А и D, защото суровината се извлича от мускулната тъкан на рибата, а не от черния дроб, където концентрацията на тези витамини значително превишава количествата необходими за възрастните и особено за малките деца.

ФАМ съдържа ЕРА 600 мг и ДНА 600 мг (количество в 6 капсули). Това са препоръчителните дневни дози, които напълно съвпадат с препоръчваните дневни дози за тези две киселини от Световната Здравна Организация (СЗО)

Големината на капсулата е умерено голяма, за да може да бъде приемана и от малки деца.

Друга особеност, която отличава ФАМ е че, в нейния състав влиза олеиновата киселина от зехтин, т.е. Омега 9. Двете киселини Омега 3 и Омега 9 тук са в симбиоза и действат синергично, т.е. мастните киселини от тези два вида взаимно усилват действието си. В Средиземноморието, където е висока употребата на зехтин, има много по-малко заболявания на сърдечно – съдовата система.

В какви направления подпомага Омега 9 нашия организъм:

      Намалява риска от сърдечно – съдови заболявания

      Понижава нивото на холестерола в кръвта

      Предпазва от язвени болести и рак на стомаха

   Профилактика на онкозаболяванията (намалява окислителните процеси на ДНК и РНК), в т.ч. рак на гърдата

      Предпазва от Алцхаймер

      Предотвратява възпалителните процеси в организма

      Намалява инсулиновата резистентност на организма

      Подобрява имунитета

 

Как можем да разберем дали в организма ни липсват Омега 9 мастни киселини? Ето някои симптоми за дефицит на Омега 9:

      екзема и други кожни заболявания

      Пърхут, косопад

      Мъжка импотетност и безплодие

      Забавяне на растежа при децата

      Суха или мокра (влажна) кожа

      Синдром на сухите очи

      Спонтанни аборти

      Аритмия (неравномерно сърцебиене)

      Болки в ставите

      Безпричинна отпадналост и слабост,  бързо уморяване

      Нарушение на храносмилането и запек

      Слоящи и чупещи се нокти

      Отслабване на паметта, разсяност, подтиснатост,, депресия

Ако имате някои от симптомите за дефицит на Омега 9, то включените Омега 9 във ФАМ са допълнителен бонус за вас. Важно е също така да отбележим, че включените Омега 9 в състава на ФАМ не са в ущърб на Омега 3, а тяхно допълнение - за усилване на техния ефект и за усилване силата и действието на ФАМ като цяло.

Важно е също така да отбележим, че ФАМ не съдържа полиненаситени мастни киселини от групата на Омега 6. Включването на Омега 6 в даден продукт (който съдържа и Омега 3), значително намалява усвояемостта на Омега 3, защото за тези две групи киселини отговарят едни и същи ензими. Присъствието на Омега 6 намалява положителния ефект на Омега 3 за здравето на човека.

В СЪСТАВА НА АРКТИЧЕСКО МОРЕ НЯМА ОМЕГА 6.

Ако искате да подобрите здравето си и дълги години вашият организъм да работи ефективно, то включете в дневния си хранителен режим ФАМ. Приемайте ежедневно по 6 капсули Форевър Арктическо море за да доставите на клетките си ЕРА 600 мг и ДНА 600 мг.

Нека още веднъж си припомним предимствата на ФАМ:

      Съотношение DHA : EPA  =  1 : 1

      Безопасност (не съдържа токсични и отровни вещества, защото е рибно масло, а не рибна мазнина)

      Витамин Е предпазва рибното масло от окисляване и гранясване

      Размера на капсулата е умерено голяма

      Усилено действието на Омега 3, в резултат на добавените Омега 9

      НЕ съдържа  Омега 6Пожелавам ви крепко здраве и дълъг, активен и пълноценен живот!

 

 


 

 

-       

-